pocitniske_prikolice_prodaja_poceni

Počitniške prikolice: prodaja je odraz zagotavljanja vedno večje kvalitete

Počitniške prikolice so v slovenski »počitniški« kulturi od nekdaj imele prav posebno mesto. Verjetno bi težko našli Slovenca, ki se v času svojega življenja vsaj enkrat ni poslužil počitnikovanja v sklopu počitniške prikolice. Prodaja in zanimanje za počitniške prikolice pa kljub razvoju drugih načinov počitnikovanja ostaja ena najbolj pogostih v Sloveniji. Se sprašujete zakaj? Mogoče se eden od odgovorov skriva prav v njihovi malo nostalgični in večni funkcionalni mobilnosti, zaradi česar te še vedno veljajo za sinonim svobodnega preživljanja prostega časa. V primeru, da si tudi sami želite okusiti delček te nekoliko »zasvojljive« svobode, je sedaj popolna priložnost za nakup. Če pa vas še vedno nismo popolnoma prepričali, vas vabimo, da si v nadaljevanju članka preberete tri  »must have« osnovne komponente, ki jih izpostavljajo prav »stari mački« prikoličaskega življenja.

Najpomembnejše lastnosti, ki jih mora imeti vsaka počitniška prikolica

1. Najpomembnejša je varnost, varnost in še enkrat varnost počitniške prikolice – prodaja na trgu je pogosto podrejena prav tej kategoriji

Ko govorimo o vozilih se dandanes vse bolj pogosto izpostavlja njihova splošna varnost za udeležence v prometu in oprema, ki jo ta vsebuje. Nič drugače ni tudi pri tematiki počitniških prikolic. Prav zato se proizvajalci danes še posebej trudijo, da poleg vseh drugih kategorij najbolj v osredje postavljajo varnost svojih potnikov. Počitniške prikolice, ki se v zadnjih letih pojavljajo na trgu imajo po večini že izpopolnjene vse najstrožje varnostne zahteve, ki so potrebne za nakup počitniške prikolice. Prodaja teh prevoznih sredstev pri znanih proizvajalcih kot je npr. Hubby Slovenija, zagotovo ne bi bila mogoča brez upoštevanja le-teh. Seveda pa je nekoliko drugače, če se poslužite nakupa rabljenega vozila na lastno pest, v tem primeru vam pred odhodom na počitnice nujno priporočamo dodatne preglede pri avtomehaniku.

2. Počitniške prikolice – prodaja se tudi občutek domačnosti

Verjetno vsi poznate rek: »Povsod je lepo, a doma je najlepše.« Ste se kdaj vprašali kako bi bilo, če bi lahko udobje in toplino lastnega doma prenašali tudi s seboj na daljša potovanja ali celo skozi svoje nomadsko življenje? Prav zato, se proizvajalci vedno bolj trudijo, da bi svojim prikolicam dajali funkcionalnost, ki jo potrebujete in udobje, ki si ga zaslužite. Pomislite, počitniška prikolica vsako let vsaj za nekaj tednov postane neke vrste vaše edino zavetje in hkrati udobje. Izkoriščenost prostora, da lahko z njim kar najbolje razpolagate na omejeni kvadraturi pa je ključnega pomena za udobno daljše bivanje. Ravno ta kategorija pa največkrat najboljše proizvajalce na trgu ločuje od tistih povprečnih.

3. Počitniške prikolice – prodaja se povečuje tudi zaradi prestižnosti, ki jo te nudijo v višjem cenovnem rangu

Včasih je bilo počitnikovanje v prikolici nekaj relativno cenovno ugodnega ali bolj rečeno namenjeno nekemu srednjemu razredu. Glavna spalnica, kakšno dodatno ležišče, omarice in šotorski predprostor so bili glavni deli prav vsake počitniške prikolice na hrvaški obali. Prav zato, ker te pogosto niso imele posebnih dodatkov so veljale za neko srednje udobje. Danes pa lahko rečemo, da je nakup in počitnikovanje s prikolico postalo zelo prestižno, kar se kaže v tem, da se za njihov nakup odločajo kupci z srednjo do relativno visoko kupno močjo. To se seveda kaže tudi v ponudbi in cenah na trgu. Danes npr. skoraj ne morate kupiti prikolice, ki ne bi imela že možnosti vgradnje klimatske naprave, kuhalnih površin in osnovnih kuhinjskih aparatov.

Želite postati lastnik počitniške prikolice – prodaja ali najem?

Seveda vam tukaj ne moramo dati enoznačnega odgovora na zgoraj zastavljeno vprašanje, saj ima vsak posameznik njemu specifično situacijo. Lahko pa vam pomagamo, da bo odločitev kar se da lahka. V primeru, da še nikoli niste preživeli niti enega počitnikovanja v počitniški prikolici, vam najem pred dokončnim nakupom toplo priporočamo. Odločitev je seveda konec koncev vedno vaša, se je pred tem vredno vprašati kako se vam bo ta obrestovala dolgoročno. Najem je lahko storjen preko določenega ponudnika, ki izposoja prikolice ali pa si situacijo olajšate z najemom v izbranem kampu. Le tako se boste lahko zagotovo prepričali, da vam tak način počitnikovanja zares ustreza in to želite početi več let.

Vsak izmed nas si zagotovo zasluži anti-stresni oddih, ki ga lahko nudijo tudi kvalitetne počitniške prikolice. Prodaja pri uradnih proizvajalcih poteka večinoma v salonih, vseeno pa ti na spletnih straneh predstavljajo kar zelo podrobno predstavitev svojih modelov. Oglejte si jih in se na lastne oči prepričajte o tem, ali je počitniška prikolica primerna namestitev za vaše poletno bivanje na dopustu.